En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

lördag 30 juni 2018

SPAGETTI CARBONARA EPINARD

Givetvis har franskarna satt sin touch på denna italienska paradrätt, och vi gillar det.

Koka 500 g (fullkorns) spagetti i mycket vatten och salt.

Bryn i olivolja 250 g rökta lardon tillsammans med en finhackad gul färsklök tills lätt karameliserade.

Häll av spagettin och spola snabbt med kallt vatten. Tillsätt en rejäl klick smör, en skvätt hönsfond, tre äggulor, rejält med nymald svartpeppar och 200 g riven reggiano parmesan, blanda och smaka av.

Lägg 300 g färsk spenat och halv burk kronärtskockor i småbitar i lardonröran fräs en stund, salta vid behov.

Lägg upp spagettin och lardonröran för sig och servera med en stor mogen tomatsallad med dressing på Maille dijonsenap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar