Finhacka och mjukstek i stekpannan i olivolja en liten morot, 3 bruna champinjoner, 2 vit färsklök, 2 msk konserverad paprika, 2 vitlöksklyftor, 1 cm ingefära och en halv chili. Häll sedan i ca 1 dl olja och värm.
Skala och fräs 1-2 minuter i den varma oljeröran 0,5 kg råa Gambas tills de nästan är rosa, ta av pannan och smaka upp med saft från en halv citron, litet fiskfond, en slurk japansk soja, en skvätt röd balsamvinäger och ketchup,1 tsk rökt paprikapulver, försiktigt med torkad piri piri eller chilipasta. Rör i 2 dl crème lättfraiche och värm försiktigt. Toppa med 1 dl hackad persilja och basilika. Det ska smaka syrligt, sött, salt och lite hett.
Ät omedelbart till råris, camargue rödris eller linguine.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar