En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

onsdag 21 augusti 2019

POKE BOWL SOM VI GÖR

Man kan äta Poke Bowl även om det är överhypat, för det är gott, fräscht och nyttigt. Till två hungriga.

Tvätta och vattenlägg ca 2,5 dl sushiris, koka enligt anvisning och smaksätt med lite socker, salt och risvinäger. Låt ånga av och svalna.

Tina 2 dl sojabönor.

Gör en dressing 1 msk sesamolja, 1 msk rapsolja, 2 msk japansk soja, en riven vitlök, 1 tsk riven ingefära och lite chiliflakes.

Gör srirachamajjo med 1 dl vardera majonäs och creme frache, smaka upp försiktigt med salt och sriracha chili sås.

Finstrimla 3 dl röd spetskål, pickla med saften av en lime, 1 msk honung och lite salt, låt vila kallt i minst 10 min.

Skiva grönsakerna, som salladslök, avokado, cashewnötter, gurka, mango etc.

Lägg upp riset i skålarna, bred på chilimajjo, montera sedan grönsakerna vackert.

Sota två skivor snustorr tonfisk i het panna max 1 min per sida. Salta försiktigt. Skär i tunna skivor och lägg överst i skålen. Häll på sojasåsen och rostade sesamfrön.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar