En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

lördag 10 oktober 2020

HÖSTLIG HOT POT

Nu har vi provat den rysligt heta och populära dopp i grytan/fondue, från Kina. Från Asien Market beställde vi olika tillbehör som buljongfond, hotpotbas, dipsås, tofu, sesamolja m.m.


Skär i tunna skivor och bitar och lägg upp vackert entrecote, marinerad tofu, bruna champinjoner, pak choi, groddar, vitkål, potatis, minimajs, dumplings och salladslök - eller vad man har. Öppna köpta dipsåser, gör den klassiska dipsåsen av sesamolja, soja, riven vitlök, och ingefära samt chiliflingor och koriander och lägg lite i var och ens ätskål.


Koka vetenudlar eller använd färska. Koka vatten, blanda i buljongfond och smaka av. Smaksätt försiktigt med Hotpotbas. Ställ grytan/sauteusen på värmeplatta på bordet och börja äta. Lägg matbitarna en lagom stund i buljongen med pinnar, fonduegafflar, pincett eller liten hålslev, ta upp och doppa i dippen.


Det var mycket gott, man kan prova allt kött, fisk, skaldjur, asiatisk kött- eller fiskbullar, grönsaker och rotfrukter. Buljongen kan man göra av hönsfond, ungefär som ramenbuljong. Den ska smaka rejält.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar