Nu har vi provat den rysligt heta och populära dopp i grytan/fondue, från Kina. Från Asien Market beställde vi olika tillbehör som buljongfond, hotpotbas, dipsås, tofu, sesamolja m.m.
Skär i tunna skivor och bitar och lägg upp vackert entrecote, marinerad tofu, bruna champinjoner, pak choi, groddar, vitkål, potatis, minimajs, dumplings och salladslök - eller vad man har. Öppna köpta dipsåser, gör den klassiska dipsåsen av sesamolja, soja, riven vitlök, och ingefära samt chiliflingor och koriander och lägg lite i var och ens ätskål.
Koka vetenudlar eller använd färska. Koka vatten, blanda i buljongfond och smaka av. Smaksätt försiktigt med Hotpotbas. Ställ grytan/sauteusen på värmeplatta på bordet och börja äta. Lägg matbitarna en lagom stund i buljongen med pinnar, fonduegafflar, pincett eller liten hålslev, ta upp och doppa i dippen.
Det var mycket gott, man kan prova allt kött, fisk, skaldjur, asiatisk kött- eller fiskbullar, grönsaker och rotfrukter. Buljongen kan man göra av hönsfond, ungefär som ramenbuljong. Den ska smaka rejält.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar