Kanske är italienarnas favoritpasta egentligen linguine med karl johan, inte med bolognese eller musslor. Guardians Felicity Cloake har provat stjärnkockarnas recept och funnit sitt bästa, vi har gjort om det lite, och detta är en av våra favvopastarätter.
Finhacka och mjukstek i smör vardera en liten halv gul lök, morot och sellerikvist och två vitlöksklyftor, häll i bunke. Stek i mindre bitar i smör 2 hg färsk eller fryst karl johan och 4-5 bruna champinjoner till välbrynt, häll i bunken. Stek i mindre bitar 2 hg panchetta/bacon till välbrynt, lyft över i bunken. Häll fettet i en mugg.
Koka 2 hg linguine i 3 l vatten och 2 tsk salt. När pastan är denteklar, häll 1,5 dl av kokvattnet i stekpanna. Häll av pastan, skölj för att stoppa kokningen och rör i en skvätt olivolja. Vispa i lite panchettafett, 3 äggulor och 1 hg finriven Reggiano parmesan i vattnet i stekpannan, häll i bunkens innehåll. Lägg i pastan och värm försiktigt, toppa med 1 hg riven parmesan och servera till en tomatsallad med skivad rödlök och italienska oliver samt gärna ett fruktigt italienskt rödvin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar