En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

onsdag 3 augusti 2022

HUR STEKA ETT PERFEKT ÄGG

Felicity Cloake på Guardian konstaterar att det inte finns ett sätt att göra ett perfekt stekt ägg som passar alla. Men hennes recept gillar vi:

Låt äggen bli rumsvarma. Sätt en stekpanna på 5/12 och lägg i en smörklick, låt det smälta helt och vicka pannan så hela botten blir smörad.


Knäck äggen försiktigt så gulan blir hel, häll i pannan, forma fina ägg med stekspaden, lägg på ett lock och sänk värmen till 4/12. Stek i ca 3,5 min, salta och ta ur dem när vitan stelnat medan gulan är ganska flytande. Servera direkt.


Här artikeln: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/wordofmouth/2012/nov/08/how-to-cook-the-perfect-fried-egg




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar