Helgrillad odlad röding är ganska billigt och gott, om man fördrar småben. Vårt recept är såhär.
Tvätta och torka rödingen (ta av huvudet), skär några snitt i skinnet, salta och svartpeppra rejält både in- och utsida, olja skinnet.
Fyll rödingen exempelvis med 100 g smör i bitar, en hackad schalottenlök, två skivade vitlöksklyftor, zest från en citron och saften av en halv, rejält med färsk grovhackad persilja och dragon, några nypor dill och 2 msk kapris. Bind ihop med blötlagt matgarn, lägg i grillhalster. Grilla på medelvärme ca 5 min per sida till innertemp 48 gr.
För den italienska potatissalladen, olja och ugnsrosta i 225 gr 10 små färskpotatisar tills klara, medan varma, pudra dem rejält med finriven pecorino romano/parmesan och flingsalt, skär i mindre bitar, låt svalna.
Skär 1 liten färsk gul lök i tunna skivor och lägg i vatten ca 30 min. Skär vardera 1/2 dl soltorkade tomater och oliver i mindre bitar. Hacka 1 dl slätbladig persilja.
Blanda en dressing av 1/2 dl olivolja, 1/2 msk vit balsamvinäger, 1/2 tsk mild dijonsenap, 2 tsk röd pesto och 1 riven vitlöksklyfta.
Blanda ljummen potatis med grönsakerna och dressingen, smaksätt med röd pesto, flingsalt och svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar