En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

tisdag 25 april 2023

BUCATINI MED RIMMAT FLÄSK, LÖK OCH KANTARELLER

Vi har upptäckt att bucatini är godare än spagetti och linguine, och att man faktiskt kan variera carbonara, det här är vår nya favoritpasta.

Riv ca 2 dl lagrad herrgårdsost e.dyl. Koka upp vatten till pastan. Häll 3 äggulor i en skål.





Skiva och karamellisera en gul lök i olja, lägg åt sidan. Stek ca 3 dl kantareller (eller andra svampar) i smör så de blir lätt karamelliserade, lägg åt sidan. Strimla ca 150 g rimmat fläsk och stek så det blir lätt brynt. Lägg allt tillsammans i stekpannan och krydda med svartpeppar och kanske lite flingsalt.


Koka bucatinin dente. Värm stekpannan och häll ca 2 dl pastavatten, tillsätt osten och äggulorna, rör snabbt till en sås. Lyft i bucatinin och blanda snabbt, servera direkt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar