En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

söndag 10 december 2023

KYCKLING ALA NORMANDIE

Runtom i Normandies byar kan man äta kyckling lagad med regionens specialiteter, det är mycket gott. Vi har hittat ett recept av systrarna Eisenman som är lika delikat, det har vi inspirerats av. 


Låt 3-4 kycklingfiléer/lårfileer bli rumsvarma och torra.


Blanda 1,5 dl vardera god äppelcider från Normandie och kycklingbuljong.


Lägg upp 1 dl vetemjöl på en assiett.


Skär i skivor 2 gula lökar i skivor, 1 smakrikt äpple och 100 g bruna champinjoner.


Stek lökskivorna i smör ca 15 min i stor stekpanna med några timjankvistar så de blir lätt karamelliserade. Lägg i äppel- och champinjonskivorna och stek ca 3 min, krydda med lite salt och svartpeppar, lägg över i bunke.


Värm rapsolja i pannan, panera filéerna i mjöl, stek dem tills fint brynta, krydda med salt och svartpeppar.


Tillsätt cidern och buljongen, lägg på lock och bräsera till innertemp 78 gr, ta ur dem och låt vila.


Häll i 1,5 dl créme fraîche och 1 msk maizena löst i lite vatten, värm upp under omrörning, smaksätt med salt, svartpeppar, lite kycklingfond och 1 msk äppelcidervinäger. Lägg i kycklingen och grönsaksröran och låt puttra några minuter.


Servera till ris, bulgur eller kokta småpotatisar, och kanske något glas Normandiskt vin.





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar