En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

lördag 23 december 2023

CANNELLONI MED SALSICCIA OCH SVAMP

Nästan all pastamat är god och så finns det pasta som är supergod och enkel, som den här.


Lägg en näve torkad svart trumpetsvamp i varmvatten i ca 1 timme, häll av.


Blanda en burk mascarpone, 1 dl mjölk och 1 dl riven parmesan och värm upp lite.


Stek i olivolja ett paket salsicciafärs med 1 1/5 msk tomatpuré tills den är brynt, smaksätt med salt och svartpeppar, lägg i bunke. Finhacka 1 gul lök och 1 solovitlök och mjukstek i fettet ca 6 min, lägg i salsiccian och svampen, låt puttra några minuter.


Rulla in färsen i färska lasagne plattor (lägg plattorna i vatten en stund om de är hårda), packa tätt i form, häll på mascarpone såsen och toppa med 1 dl riven parmesan. Grädda i 200 gr i ca 20 min, låt vila minst en halvtimme, servera med en fräsch grönsallad.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar