En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

lördag 13 januari 2024

ROTFRUKTSPYTT ÄR JU FINMAT

Länge har vi ugnsrostat rotfrukter till grillat, stekta köttbitar, korvar mm och det är alltid enkelt och gott. Nu har vi provat rotfruktspytt och det är mindre enkelt men godare.


Sätt ugnen på 250 gr.


Skala och skär i 1 cm kuber 3 stora potatisar, 2 stora morötter, 1 stor palsternacka och 1/2 medelstor selleri (jordärtskockor och persiljerot är också gott). Spola av potatisen noga och torka med handduk. Lägg i rotfrukterna i en stor ugnsform, stänk på lite olivolja, salta och peppra och blanda om. Ställ in i ugnen.


Skär i fina munsbitar 2 salsiccia utan skinn, en bit köttrester etc och 1/2 purjo. Finhacka lite färsk timjan, rosmarin och salvia.


Efter ca 15 min rör om rotfrukterna. Stek korvarna och köttbitarna så de blir lite brynta, lägg i purjon tills den börjar bli mjuk.


När rotfrukterna börjar få fin färg, blanda i korvröran och kryddorna och låt pytten stå i ugnen ca 5 min.


Servera till saltgurka, antiksenap, pepparrotsfraiche eller med stekta ägg.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar