Restaurangen Xulo hör till de bästa mexställen vi prövat, deras paradrätt är quesabirria som vi nu försöker härma så här. Rätten har spridit sig som en pandemi över Storbritannien och USA de senaste åren.
Långsamlaga en carnita med ca 7 hg fläskkarré i en crockpot enligt vårt recept ”Taco carnitas alla chill”. Gör såsen pico de gallo i samma recept.
Sila av carnita såsen och smaka upp den med chilisås, kalvfond, honung, chiliflingor och pressad lime, spar den. Gör pulled pork av ca 1/3 av steken, frys in resten.
Grovriv ca 2 dl inte alltför blöt mozzarella och 2 dl smakrik cheddarost.
Strimla fint lite röd spetskål, 1 silverlök och 2 små morötter och lägg i isvatten 15 min före servering, häll av och slunga bort vattnet.
Trixet med quesabirrio är att steka tortillan på båda sidor tills tacon är brynt och frasig, och rejält med smält ost inuti.
Värm carnitabitarna i lite sås och kolla att de blir lagom fuktiga. Värm två stekpannor till ganska hög medelvärme.
Olja in 4 medelstora tortillas på ena sidan. Vänd tortillan och lägg på carnita och ostarna på halva, vik den andra halvan över och pressa lätt. Lägg de hopvikta tacona i pannorna och stek tills ena sidan är krispig, vänd och stek andra sidan.
Servera genast med den krispiga salladen, häll på pico de gallo på salladen. Det är också gott att värma lite sås och doppa tacon däri. En guacamole passar också bra, tex med vårt lånade recept ”Myllymäkis guacamole”.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar