Det är smart, miljövänligt och gott att grilla hel kyckling i airfryer. Det är är ett av våra bästa recept.
Låt kycklingen bli rumsvarm och torr, skölj den inte (kan stänka campolybacter).
Skala och finhacka 1 1/2 solovitlök, blanda med 50 g smör, tillsätt 1 tsk timjan och zest från en 1/2 citron. Sätt på vinylhandskar.
Tryck in smöret under skinnet på kycklingen. Pressa saften från 1/2 citronen över och inuti kycklingen, skiva och lägg andra citronhalvan inuti. Olja in kycklingen. Krydda rejält med salt, svartpeppar, 1 tsk paprikapulver och chicken and steak rub, även inuti.
Lägg kycklingen i airfryerns korg med bröstsidan nedåt. Tillaga på 180° i 20 min. Vänd på kycklingen och tillaga i ytterligare 20 min, en större kyckling på 1,2-1,3 kg behöver 30 min och sen 20-30 min, termometern får avgöra.
Ta ut kycklingen och låt den stå i 10 min innan den skärs upp. Innertemperaturen ska vara 82° vid lårbenet då kycklingen är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar