Isterband kan man med fördel använda som salsiccia för att smaksätta rätter. Den här ovanliga och ovanligt goda rätten lagades första gången som uppskattad bjudmat för 20 år sedan men ingen minns om vi hade ett recept eller bara hittade på. Vi är nog fortfarande ensamma om receptet, till 4.
Värm ugnen till 200 gr.
Skär 1 gul lök, 3-4 bruna champinjoner och 2 medelstora kycklingbröst i 3 cm munsbitar.
Mosa 2 skalade isterband och fräs i olja i varm stekpanna till lätt karamelliserade.
Tillsätt sedan kyckling och grönsaker och bryn bitarna lätt, salta och svartpeppra kyckling och grönsaker lite.
Lägg i ugnsform, riv över zest från 1/2 citron och toppa med citronskivor och småskurna salviablad.
Stek i ugnen till kycklingen är färdig innertemp 68 gr, ca 10 min.
Servera till gnocchi eller tagliatelle och en fräsch grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar