Födelsedagsmiddagen på restaurang Bar Montan i Slakthusområdet bjöd på extraordinära rätter i fd grisslakteriet. Vi gillade särskilt den halstrade marulken med smakrika tillbehör. Så här härmar vi, dock utan utan friterade majskorn.
Rensa ett paket kräftor, frys in kräftstjärtarna och gör en stark kräft/räkfond enligt vårt recept på kräftsoppa. Gör en kräftbisque med créme fraîche, smaksätt med Skaldjursfond och salt.
Hacka lite färska korianderblad.
Ugnsbaka 12 småtomater och tillaga 300 g färdiga potatiskroketter.
Smörstek 100 g kantareller med lite vitlök tills de är lätt karamelliserade, krydda med salt och svartpeppar.
Halstra 2 portioner marulk eller kattfisk i het panna tills fisken är brynt, salta och peppra.
Montera rätten, lägg fisken i mitten, toppa med kantareller. Lägg potatis och tomater runt om, vispa upp den varma bisquen och häll på fisken, pudra på ytterst lite cayennepeppar och strö över koriander. Man kan göra rätten matigare och godare genom att också lägga några kräftstjärtar runt fisken.
Servera till kall Cabernet Sauvignon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar