Till bjudmiddan senast provade vi ett recept från helgens tidning, det blev lyckat.
Halvera två sötpotatisar, spreja med olja och rosta i ugn 200 gr tills mjuka, ca 35 min, låt svalna.
Skölj 1,5 paket kikärter. Skrapa ur sötpotatisen från skalen.
Häll 3 msk Tahini, 1 msk saft från en citron, 1 tsk salt, 1 riven vitlöksklyfta och 1 dl vatten i mixern, kör 1 minut. Häll i hälften av kikärtorna och 3 msk olivolja i mixern, kör intervaller till det är en ganska jämn röra. Häll i sötpotatisen och mixa röran slät.
Tillsätt resten av ärtorna, kör i intervaller tills röran är krämig och len. Man får ibland mixtra med mixern och röra om så det blandas väl. Tillsätt mer vatten tills röran nästan droppar från skeden vid provsmakningen. Smaka upp med salt och citronsaft. Toppa med hackad bladpersilja eller koriander.
Till detta gjorde vi krispig kycklingsteak i airfryern. Torka kycklingen noga, olja och krydda med Santa Maria Chicken & Steak, lite salt och svartpeppar. Lägg på galler i airfryern, kör 200 gr i 10 x 10 min tills innetemp 72 gr. Låt vila ca 10 min, skär i skivor och lägg upp.
Vi gjorde samtidigt ugnsrostad broccoli enligt detta recept.
https://www.ica.se/recept/ugnsrostad-blomkal-och-broccoli-724323/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar