UD i Sickla har generöst nog börjat med pensionärsrabatt, varje vardag efter kl 13 kostar lunchen 100 kr isf 155. Vi provade bollar av kycklingfärs med koreansk smaksättning, toppad med koreansk sötstark tomatbaserad bbq sås och Kewpie majjo. Till det serverades vackert basmatiris och picklad gulbeta. Vi gör så här till två.
Skala och skär i tunna stavar 4 gulbetor (använd handskar). Blanda 0,5 dl vitvinsvinäger, 1,5 dl vatten, 1 dl socker, 1/3 tsk salt och lite chiliflingor (riven ingefära), koka upp och rör tills sockret lösts.
Tvätta noga och koka 2 dl premium basmatiris och 3 dl vatten i 17 min, låt svälla under lock i 10 min, fluffa upp och låt vila innan servering.
Finhacka och blanda i 1/4 chili (eller lite chiliflingor), två vitlöksklyftor, 1 tsk riven ingefära, 1/2 dl en vardera gräslök och koriander, en äggula, rivet skal och saften av en lime, en msk vardera kycklingfond och oyster sås, en tsk sesamolja och salt till lagom smak (lite panko om det behövs). Blanda i 500 g kycklingfärs, forma ca 4 cm bollar med handskar.
Stek i rapsolja i ganska het panna tills 72 gr.
Vi serverade med Santa Marias Sweet chipotle bbq sås och Kewpie på kycklingbullarna och de picklade gulbetorna på riset, 맛있는 som koreanerna säger (massisneun =smaskigt).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar