Inspirerade som ofta av Myllymäkis recept fixade vi en lätt middag efter en tung lunch.
Skär ut den tjocka mittbiten på en norsk laxsida, frys in någon timme, skär den sedan i vackra bitar ca 1 cm tjocka och lägg upp på ett fat.
Gör en marinad med 1,5 dl japansk soja, zest och jos av en lime, 1 tsk sesamolja, 1 msk riven ingefära och lite chiliflingor/skivad chili. Häll marinaden över laxskivorna och marinera ca 1 timme.
Skiva 10 rädisor och lägg i kallt vatten, skala 7 cm gurka och skär i 1 cm kuber, hacka 1 msk koriander.
Gör en sallad, koka ca 2 min 2 dl sojabönor och 3 delade broccoli blommor, skiva 2 salladslökar och strimla en näve sallad, blanda och smaksätt med några droppar sweet chilisås och soja.
Koka glasnudlar enligt instrux, kyl av och skär i max 3 cm bitar.
Lägg på rädisor, gurka och koriander på laxen, strö över lite riven pepparrot.
Servera till kall Sauvignon blanc.
Myllymäkis recept: https://www.koket.se/laxsashimi-med-chili-och-sojadressing
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar