En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

måndag 14 juli 2014

LJUMMEN ITALIENSK POTATISSALLAD

På sommaren letar vi alltid efter nya goda recept på potatissallad till den grillade maten. Den här varianten är en hybrid mellan den sallad vi fick i Bad Reichenhall, och några recept på nätet.

Skär tre färska vitlöksklyftor i tunna skivor och blanda med 0,5 dl olivolja. Tvätta ett halvt kilo färskpotatis med skal, helst små, rulla i olivolja och rosta i ugnen på 200 gr tills de är gyllenbruna. Grovriv 2 dl Reggiano parmesanost. Blanda 0,5 dl hett vatten med en halv kycklingbuljon.

När potatisen är klar, häll den varm i salladsskålen och blanda med den rivna osten. Häll på olivoljan med vitöken och kycklingbuljongen, blanda försiktigt. Tillsätt en halv burk soltorkade körsbärstomater och en färsk rödlök i tunna skivor. Strö över finklippt färsk salvia och litet timjan och basilika. Krydda med nymald svartpeppar och ev. salt. Servera ljummen till t.ex. grillade kycklingfileer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar