SvD skriver att enligt nya kokboken "Stalins makaroner" ville Napoleon äta denna gryta efter varje lyckat slag. Vi kände oss som segrare av den goda middagen.
Skär 500 g kycklingfilé i mindre bitar och bryn i smör. Lägg i grytan. Dela 400 g champinjoner i mindre bitar och stek på ganska stark värme tills vätskan kokat bort. Tillsätt en smörklick samt 2 hackade gula lökar och 2–3 hackade selleristjälkar och stek tillsammans med svampen. Lägg över i grytan. Strö över 2 msk vetemjöl, rör om och tillsätt 2 dl vatten, 2 dl vitt vin, en näve kärnfria Halkidiki oliver, en burk körsbärstomater med spad samt 1-2 lagerblad. Pressa i 1-2 vitlöksklyftor, salta och peppra och låt alltsammans koka upp. Koka under lock på svag värme tills kycklingen är klar, 25–30 minuter. Lägg i 250 g kräftstjärtarna och låt allt bli genomvarmt. Strö över hackad persilja vid servering
Napoleon åt stekt ägg, smörstekt vitt bröd och kokt ris till grytan, vi valde surdegslevang.
Napoleons goda kycklinggryta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar