En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

fredag 15 maj 2015

DEN GODASTE DINKELRISOTTON

Med inspiration från Anna och Fanny Bergenström på P1 meny har vi fastnat för detta supernyttiga och goda recept. Dinkel är svårt att få tag i men vi beställde ekologisk dinkel från med24.se.

Finhacka och fräs i smör 2 scharlottenlökar, 150 g skogschampinjoner och en halv solo vitlök. Skölj 3 dl dinkel och lägg i fräset. Skiva i 0,5 cm bitar 5 vårlökar och lägg i. Hetta upp 8 dl stark kycklingbuljong. Tillsätt några deciliter i taget, rör ofta och koka utan lock i 30 min.  Sätt till 3 dl vitt vin. När risotton är färdigkokt, smaka av med svartpeppar, kycklingfond, några skvättar äkta röd balsamvinäger och 3 dl finriven Reggiano parmesan. Den ska vara smakrik och så lös att den nästan rinner.

Servera tex. till grillade lammskivor från en lammstek och kokt och brässerad fänkål smaksatt med vit balsamvinäger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar