En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

tisdag 1 december 2015

LAMMSTEKSFROSSA I CROC POT

Lammsteken blir något nytt och gott i en potta.

Lägg i pottan bitar 2 av vardera morot, palsternacka och gul lök. Finhacka och lägg i en chili och 3 vitlöksklyftor, saften av en citron, en rejäl skvätt olivolja, 2 msk kalvfond, 2 msk tomatpure, 1 tsk vardera torkad timjan och rosmarin, 2 lagerblad och 2 dl vatten. Lägg i steken saltad och svartpepprad. Laga i 6 timmar.

Lyft upp steken och låt vila.

Ta bort lagerbladet och mixa sky och grönsaker till en slät puresås. Blanda i en creme fraiche med karl johan, lite maizena och smaka av med kalvfond, svartpeppar och röd balsamvinäger.

Skiva steken försiktigt och njut till t.ex. potatis och palsternackpure.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar