En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

fredag 8 januari 2016

PORCHETTA MED FÄNKÅL I CROC POT

Finhacka en fänkål, 4-6 vitlöksklyftor, två scharlottenlökar och mjukstek i smör med ett paket panchetta. Hacka bladen från vardera en kruka färsk rosmarin, salvia och timjan.

Skär ca 2 kg eko fläskkarre från den breda sidan så den blir en stor platt bit. Krydda med salt och litet chiliflingor. Bred ut fänkåls- och kryddblandningen på karren, rulla ihop och bind samman med bindgarn. Krydda karren med salt och nymalen svartpeppar. Bryn i olivolja i stekpannan tills den fått fin färg.

Lägg i crock pottan tillsammans med 1 dl stark kalvfond, 2 dl vitt vin och 3 skivade vitlöksklyftor. Laga i ca 5 timmar, låt vila 15 min innan den skärs upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar