Vid vårt besök i Washington DC hösten 2003 letade vi efter mat att äta på lyxhotellrummet och fann Dean & Deluca’s färdiga krabbkakor i Georgetown. Men de skulle ju värmas, det gick utmärkt på kaffebryggaren värmeplatta. Det finns många recept på Internet men detta är avfotat ur deras kokbok.
Finhacka en rödlök, en liten sellerisjälk och en liten jalapeno. Vänd försiktigt ned 450 g krabbkött. Tillsätt 2 tsk grov senap, 3 msk Hellmans majonäs, 2 ägg, 2 dl finstrimlad sallad(slök) och 3,5 dl panko. Smaksätt med salt, svartpeppar, 1 dl finhackad persilja och 2 tsk limesaft. Det ska smak rejält.
Forma 4 kakor 2,5 cm tjocka, panera med panko och bryn i olja. Efterstek ca 10 min i 200 gr ugn. Servera till enminutkokt broccoli, kokt dinkel/råris och krispig grönsallad eller sötpotatisfryes.
En chiliaioli är gott till. Riv en vitlöksklyfta och blanda ned i 1 msk matyoughurt och 4 msk Hellmans majonäs. Krydda med lite chiliflingor, 1 msk sweet chilisås och lite salt
Forma 4 kakor 2,5 cm tjocka, panera med panko och bryn i olja. Efterstek ca 10 min i 200 gr ugn. Servera till enminutkokt broccoli, kokt dinkel/råris och krispig grönsallad eller sötpotatisfryes.
En chiliaioli är gott till. Riv en vitlöksklyfta och blanda ned i 1 msk matyoughurt och 4 msk Hellmans majonäs. Krydda med lite chiliflingor, 1 msk sweet chilisås och lite salt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar