En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

fredag 14 december 2018

POTAGE PARMENTIER

Potage parmentier är varm fransk potatis- och purjosoppa, kall heter den crème vichyssoise. Vi använder en särskilt god variant av Alain Ducasse recept:

Mjukstek försiktigt i smör den vita delen av 2 finskivade purjolökar och 2 hackade gula lökar. Tillsätt 4-5 finskivade Amadine potatisar och smakrik hönsbuljong som täcker. Koka i ca 30 min och kör stavmixen så soppan blir slät.

Tillsätt 2 dl creme fraiche och smaka upp med hönsfond, salt och nymald svartpeppar.


Servera med finklippt gräslök och krutonger med vitlökssmak. soppa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar