Skala och finhacka en gul lök, en liten morot och 2 vitlöksklyftor, fräs mjuk i stekpanna i olja ca 5 minuter på medelvärme, lägg i grytan.
Tillsätt 300 g köttfärs och bryn den till lätt karamelliserad, lägg i grytan.
Tillsätt en burk Mutti krossade tomater, salt, chiliflingor, kalvfond, chilisås och 2 msk tomatpure, puttra i ca 20 min.
Häll i 1 pkt sköljda kidneybönor. Smaksätt med 1 tsk oregano,1/2 tsk mald spiskummin, 1 tsk rökt paprikapulver, 1 msk honung, en skvätt röd balsamvinäger och 1 dl rökig grillglaze, tills smaken är stor, syrlig och lätt het. Låt puttra i 5 min. Toppa med en halv kruka hackad koriander.
Servera med majschips, creme fraiche, hackad persilja och riven ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar