En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

måndag 28 december 2020

OBRÄND RISGRYNSGRÖT

Alltför ofta bränner gröten i botten hur väl och ofta man än rör. En god vän tipsade om att laga gröten i ugnen, och tjohej, det funkade och blev lika gott. 


Koka upp 4 dl risgryn, 8 dl vatten,1 msk socker, 1 1/2 tsk salt och lite kanel i en stor kastrull/gryta. Sjud under lock ca 10 min.


Sätt ugnen på 125°. Häll i 13 dl mjölk och 1 dl grädde i grytan och låt det långsamt koka upp. Rör om under tiden. Ställ in grytan på nedersta falsen i ugnen med locket på. Låt stå ca 1 1/2 timme. Spä med behov med varm mjölk.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar