En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

måndag 28 december 2020

GRAVLAX OCH FÄRSKOSTTERRIN

Koka 400 g potatis, låt svalna och skär i 1,5x0,5 cm bitar. Skär 250 g gravlax i små strimlor. Blanda vardera ett paket fryst dill och gräslök med 60 g ishavsrom. Rör försiktigt ihop allt.


Klä en form med plastfolie så den kan vikas över terrinen.


Smält 8 gelatinblad i lite ljummet vatten, blanda i 3 dl créme fraiche, 1 pkt färskost med pepparrot och lite extra pepparrot. Blanda försiktigt i potatis och laxröran. Smaka av med salt.


Häll i formen, vik över plastfolien, ställ i kylen minst 4 timmar med tyngd på. Ät och njut, gärna med gravlaxskivor till.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar