Under pandemin har vi saknat sushi från vårt favvoställe i Nacka. Kockan Frida Ronge har hjälpt oss genom att visa hur enkelt det egentligen är att laga god sushi hemma.
Blanda såsen Sushi su, koka upp 1 dl risvinäger, 0,3 dl strösocker eller 1 dl mirin och en knapp tsk salt tills löst, låt svalna.
Skölj 3 dl japanris 5-6 ggr, låt ligga i vatten 20 min, häll av noga.
Häll lite olja i botten på crock-pot express, häll i riset och 2,5 dl vatten, kör på Rice, släpp ut ångan, låt vila med lock i 15 min. Går bra med riskokare eller kastrull med 3 dl vatten, täck med plastfolie och lock, puttra i 20 min, låt vila med lock i ca 15 min.
Lägg riset i en plastbunke och låt ånga av någon minut. Blanda i riset ca 0,7-1 dl sushi su med en risspade eller en slickepott, lite i taget. Riskornen ska separera från varandra när man blandar med sushi su för att sen klibba ihop igen. Låt vila ca 10 min, lägg en fuktig kökshandduk över riset för att det inte torka.
Se Frida Ronges Youtube hur man kokar ris, gör Nigiri, Maki osv.
RIS https://youtu.be/ZGyyMSp39b0
NIGIRI https://youtu.be/7ASwcbAW7A8
MAKI https://youtu.be/akU54wyP9Jg
FUTOMAKI https://youtu.be/d0m0MZDT9JY
URAMAKI https://youtu.be/BUvCTovBivU
RECEPT https://www.koket.se/nigiri-frida-ronges-recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar