En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

torsdag 1 juli 2021

BLOMKÅLMOS ALA STEAKHOUSE

Vårt recept på mashed potatoes kan också användas till mashed blomkålsmos. 

Skala och skär i småbitar 2 medelstora potatisar, 3 vitlöksklyftor och blomkålsstocken från ett litet huvud. Häll på ca 5 dl stark kalvbuljong, koka i 15 min.  Lägg i blomkålsbuketterna och koka i 5 min tills potatisen är kokt, häll av och spara buljongen, mosa med en potatisstomp. 

Tillsätt en klick smör, 1/2-1 dl vardera mjölk och buljong i små portioner och vispa försiktigt tills moset är ganska löst. Häll i 1 dl creme fraiche, smaka upp med salt, svartpeppar, 1 tsk dijonsenap och kalvfond. Det ska smaka wild west. Toppa med hackad gräslök eller salladslök.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar