En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

lördag 3 juli 2021

ZUCCHINI CARPACCIO

Kockan Julia Moskin tillskrivs äran att ha utvecklat denna delikata grönsaksrätt, som sedan spridits till finrestauranger och snobbkockar.


Skär 1 medelstor zucchini i tunna skivor med en mandolin, salta lite och ställ i kylen 30 min och bland några gånger. Ta ut, torka skivorna och lägg ut vackert med 1-2 rivna vitlökar emellan på ett stort fat. Häll över 2 msk limejos och marinera i kylen 15 min - 1 timme.


Blanda 2 msk olivolja och 1 tsk honung häll över. Toppa med tex hackade färska kryddor, kapris, hyvlad parmesan, rostade pinjenötter, hackade valnötter eller mandlar.


Serveras gärna till grillat kött, fisk eller skaldjur.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar