En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

söndag 26 december 2021

GRANATÄPPELSÅS

Passar fint till ankbröst.


Gröp fröna ur ett granatäpple. Finhacka och mjukstek 1 stor schalottenlök i 1 msk smör. Tillsätt 2 dl starkt kycklingbuljong och 1 dl vitt vin och reducera i 5-6 min. Tillsätt 1/2 msk vardera honung och röd balsamvinäger. Rör i 1 msk maizenamjöl löst i lite kallt vatten och 1 dl crème fraîche. Smaka av med 1 tsk japansk soja, salt och svartpeppar. Rör i granatäppelfröna och servera genast.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar