En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

tisdag 14 februari 2023

RÖKERIETS FISKSOPPA/GRYTA

Vi åker under höst och vår ofta till restaurangen Nynäshamns rökeri, de serverar en av de bästa fisksoppor/grytor vi har ätit. Utan recept har vi försökt härma den så här, för två.


Skala och skär i lagom munsbitar vardera en liten morot, palsternacka, potatis och silverlök, finhacka en solo vitlök och mjukstek ca 5-7 min i rapsolja.


Tillsätt ca 2 dl vardera smakrik kycklingbuljong, Mutti tomat passata och créme fraîche, en skvätt vitt vin samt 1 pkt saffran. Blanda väl och låt puttra ca 10 min. Smaksätt med tomatpassata, kycklingfond, vin, lite chiliflingor och balsamico crème/röd balsamvinäger.


Skär vardera ca 100 g lax, vitfisk och haricot vert samt 4 stora råa vannameiräkor i munsbitar och lägg i grytan med 6 blåmusslor i skal, puttra försiktigt tills de är precis kokta. Toppa med 2 msk hackad dill och servera med aioli och levain.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar