Vi åker under höst och vår ofta till restaurangen Nynäshamns rökeri, de serverar en av de bästa fisksoppor/grytor vi har ätit. Utan recept har vi försökt härma den så här, för två.
Skala och skär i lagom munsbitar vardera en liten morot, palsternacka, potatis och silverlök, finhacka en solo vitlök och mjukstek ca 5-7 min i rapsolja.
Tillsätt ca 2 dl vardera smakrik kycklingbuljong, Mutti tomat passata och créme fraîche, en skvätt vitt vin samt 1 pkt saffran. Blanda väl och låt puttra ca 10 min. Smaksätt med tomatpassata, kycklingfond, vin, lite chiliflingor och balsamico crème/röd balsamvinäger.
Skär vardera ca 100 g lax, vitfisk och haricot vert samt 4 stora råa vannameiräkor i munsbitar och lägg i grytan med 6 blåmusslor i skal, puttra försiktigt tills de är precis kokta. Toppa med 2 msk hackad dill och servera med aioli och levain.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar