På midsommar bjöd svägerskan på ovanligt god potatissallad, dressingen är hemligheten sa hon och log kryptiskt. Vi lånar ett recept från ICA som smakar lika bra.
Koka i förväg eller dagen före 800 g fast potatis. När den svalnat och torkat efter några timmar skala dem och låt torka inne ca 3 timmar.
Blanda dressingen med 1 msk vit balsamvinäger, 2 msk stark och söt slottssenap, 3 msk rapsolja, 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar och 1 msk vatten och vispa ihop.
Finhacka 3 små schalottenlökar och 1/2 dl dill/persilja.
En timme innan serveringen, skär potatisen i skivor, lägg snyggt på ett fat, strö över lök och dill och ringla på dressingen. Blanda försiktigt och låt marinera.Servera till grillat kött eller fisk och ett smakrikt franskt rödvin, tex från Rhône.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar