En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

torsdag 13 juni 2024

MYLLYMÄKIS BRYNTA VITLÖKSSMÖR

Om man hackar eller river vitlök och gnider in i kött eller fisk som ska grillas, så smakar det ofta illa eftersom löken blir bränd under grillningen.

Om man gör vitlökssmör och lägger på grillad fisk eller kött smakar det ofta fett och starkt eftersom det grillade har vilat och då smälter inte vitlökssmöret.


Myllymäkis tips är genialt: värm 100 g smör i kastrull tills det är lätt brynt, lägg i 2 rivna vitlöksklyftor och låt puttra några minuter, men inte så att vitlöken blir brun.


Häll över det heta vitlökssmöret på den grillade fisken eller köttet vid serveringen. Smakar otroligt gott.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar