Som alla matintresserade vet används inte spagetti till denna klassiska rätt och den kommer inte från Bologna. Men det finns lika många slutliga recept som matlagare. Vi har fastnat för denna variant.
Finfinhacka 3-4 morötter, två färska gula lökar, två kvistar blekselleri och 3-5 vitlöksklyftor. Knaperstek 3 hg finhackad pancetta, fräs däri 4 finhackade sardeller. Mjukstek i detta grönsakerna, blanda i 4 msk tomatpure och puttra i ca 10 min under omröring, och lägg åt sidan. Bryn i olivolja i omgångar 4 hg köttfärs.
Lägg allt i gryta (crock-pot express) och lägg i 400 g körsbärstomater i klyftor (eller en burk vardera Mutti körsbärstomat och polpa), 2 msk finhackad färsk rosmarin, 2 lagerbärsblad, 2 tsk timjan, 2 tsk oregano, två matskedar socker och nymald svartpeppar. Tillsätt 2-3 dl stark kalvbuljong och 1-2 dl vitt vin (och en skvätt japansk soja). Puttra och rör ibland i ca en timme, eller 40 min i Express.
Smaka av med kalvfond, äkta röd Modenavinäger och svartpeppar. Koka dente 400 g tagliatelle, skölj i kallt vatten, sätt till en skvätt olivolja och vid behov litet havssalt.
Ät och njut med grovriven Reggiano parmesan och finrivna basilikablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar