En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

onsdag 21 februari 2018

KYCKLINGSCHNITZEL CORDON BLEU

Nu när vi bor i Provence försöker vi laga franska paradrätter. Myllymäkis/Lemkes recept på Cordon Bleu var riktigt bra, men vi gjorde förstås om det en smula.

Nästan dela fyra kycklingfiléer som en fralla, lägg dem mellan plastfolie och banka försiktigt ut dem, salta och peppra. Lägg emellan tunna skivor av Chevré och smakrik rökt skinka, vik ihop och tillslut med en tandpetare. Panera i panko och stek i rikligt med smör tills de är genomstekta (prova med termometer).
Koka färska gröna haricots verte och skivor av broccoliskaft i saltat vatten i ca fem minuter, sätt sedan till broccolibuketterna i 1-2 minuter, häll av och kyl ned.
Vi serverade med kokt dinkel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar