Rensa 0,5 kg räkor, spar skalen. Hacka tre gula färsklökar,
en fänkål (spar dillen), två vitlökar, tre morötter, en halv zucchini, 3-5
bruna champinjoner och några kvistar persilja inkl. stammarna. Mjukfräs 1/3 av
färsklöken, fänkålen, vitlöken, persiljekvistarna och morötterna i olivolja.
Tillsätt räkskalen, 2 msk tomatpuré och en nypa chiliflingor. Fräs försiktigt i ca
fem minuter.
Tillsätt ca 4 dl stark hönsfond och två dl vitt vin och koka
lugnt i 10 minuter. Sila av och spar soppan. Koka resten av grönsakerna i
soppan i ca 10 min, men lägg i zucchini när 2 minuter återstår. Tillsätt ca 2
dl crème fraiche och smaka av med fond, vin, salt och en liten skvätt fin röd balsamvinäger.
Toppa med den finhackade fänkålsdillen och persiljan, servera
direkt med räkorna, gott surdegsbröd och kanske en bit brie mieux. soppa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar