En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

onsdag 21 februari 2018

SPAGETTI VONGOLE MED MUSSLOR

Vi har mixat recepten från Per Morberg och Paolo Roberto, och ersatte hjärtmusslorna med blåmusslor. Det blev vår bästa musselrätt.

Finhacka tre schalottenlökar och en vitlöksklyfta, mjukstek hälften av löken och vitlöken i lite olivolja. Tillsätt en burk Mutti krossade tomater, koka ned ca en halvtimme.
Koka fullkornsspagetti, kyl ned och tillsätt lite olja.
Mjukstek resten av löken i lite olivolja, sätt till ca en matsked kycklingfond, ca 2 dl vatten och halv flaska vitt vin, krydda upp med salt och fond till smaken är stark. Rengör ca ett kg musslor, koka dem i buljongen tills alla har öppnat sig.
Häll av och spara buljongen, spä ut tomatsåsen litet i taget med buljongen, koka ned, såsen ska vara ganska tjock. Smaka av med salt och chiliflingor, eller svartpeppar. Ta ut musslorna ur skalet och lägg i såsen. Värm upp, servera med hackad persilja och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar