En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

lördag 14 juli 2018

CREME BRULÉE

Det är alltid en chanstagning att i Frankrike beställa creme brulée på restaurangen. Ibland får man brylepudding, ibland en vaniljpudding i en form täckt av bränt socker.

Men varför chansa. Leila Lindholm har ett enkelt recept:

Vispa samman 5 dl vispgrädde, 1 dl mjölk, 5 äggulor. Blanda 1 dl socker med fröna från en vaniljstång, rör ned i smeten.

Häll smeten i små portionsskålar och ställ dem på en plåt. Grädda i 95 grader ( kolla med ugnstermometer) i ugnen i två timmar till de stannat vid försiktig skakning. Låt kallna i kylen.


Före servering, strö över med tunt lager socker och bränn av med bruleebrännare eller med några minuter i ugnen med grillen på 250 gr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar