En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

torsdag 2 augusti 2018

PINO I GRILLBYS GODA LUNCHER

Fastän Pino nu är långt över pensionsåldern arbetar han vidare och bjuder på underbara italienska luncher under sommaren. 

Pinos version av italiensk bondomelett är både nyttig och god. Omeletten fylls med rejält med bitar av kokta kalla potatisar, mjukstekt gul lök, broccoli dente och körsbärstomater marinerade i olivolja och vitvinsvinäger och karamelliserad panchetta, allt kryddat med salt och lite svartpeppar. 

Omeletten steks ganska fast och kryddas med salt. Lägg på rejält med fyllning och vänd över halva, låt ligga någon minut innan serveringen. 

Den italienska gazpachon är som en lätt pure fylld med komplexa smaker och till serveras grillade gambas och brödpinnar. 

Vi gör så här. Skär i mindre bitar en skalad gurka, två röda paprikor, en vit färsklök, en vitlöksklyfta och en halv chili. Blanda i 3 msk vardera olivolja och vit balsamvinäger. Häll allt i blendern, tillsätt två burkar körsbärstomater. Kör till en lös pure. 

Smaksätt med salt, svartpeppar, honung och en skvätt oxfond. Vid behov sätt till mer vinäger. 

Servera iskall med fårostbitar och levain bröd. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar