En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

tisdag 20 november 2018

ZUPPA DI ORZO

Kornsoppa låter ju inte särskilt gott. Men även här italienarna i Trentinoområdet fixat en härlig maträtt.

Börja med sofritton, det som ska ge smak. Mjukstek två finhackade gula lökar,  två morötter, en sellerikvist, en halv purjo, två vitlöksklyftor och ett paket rökt panchetta.

Blanda i en påse Zeta Orzo mix och stek en stund. Tillsätt en liter vatten och två oxbuljongtärningar, koka i ca 20 minuter.

Prova att soppkorn och grönsaker är genomkokta, späd med vatten om det behövs, smaka upp med kalvfond, salt och svartpeppar.

Servera med gott surdegsbröd och kanske riven parmesan på soppan. soppa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar