I restaurang Saltsjö Pirs utmärkta fiskgryta är grönsakerna och fisken inte sönderkokta och grytsåsen smakrik utan att var full av grädde. Vi försöker göra lika gott så här.
Skiva fint och mjukstek i olivolja ca 5-6 min 1 liten zucchini, 1 röd paprika, 2 morötter, 6 bruna champinjoner, 1 fänkål, 2 vitlöksklyftor och 2 gula lökar, krydda försiktigt med salt och svartpeppar.
Häll i1 burk passerade tomater, 2 msk tomatpure, 3 hackade sardeller, (ev 2 dl vitt vin), 2 fiskbuljongtärning, 3 dl vatten, saften av 1/2 citron, låt puttra i 15 min. Tillsätt 2 dl creme fraiche och krydda med salt, franska kryddor och lite chilipeppar.
Häll i 500 g bitar av vitfisk och lax, ca 10 småtomater, koka försiktigt i 4-5 min. Toppa med en näve skalade räkor och några kvistar dill.
Servera med tex rött råris från Camargue och aioli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar