En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

onsdag 30 januari 2019

VEGOGRYTA MED ANAMMA SOJAFÄRS

Vi har läst tester och recept som berömmer Anamma sojafärs och den gillar vi.

Vår gryta är en blandning av recept från Zeinas Kitchen och Landleys.

Skölj och koka 2 dl dinkel i rikligt med vatten utan salt i ca 40 min tills grynen är lagom tuggbara. 

Hacka och mjukstek 6-8 min i olivolja 1 gul och en röd lök, 3 vitlöksklyftor, 2 stjälkar selleri, 8-18 bruna champinjoner, 3 morötter, en halv zucchini och en röd paprika. Tillsätt 2 burkar körsbärstomater och 3 dl stark grönsaksbuljong.

Smaksätt med 1 tsk vardera av rökt paprikapulver och torkad oregano, 1/2 msk ancho chilipulver, salt, peppar, 0,5 tsk strösocker, en skvätt vit balsamvinäger/äppelcidervinäger och chilisås. Låt puttra i 20 min så grönsakerna fortfarande är dente.

Hårdstek 500 gr sojafärs i smör några minuter, smaksätt med rökig barbecue sås, salt, svartpeppar och litet spiskummin och häll i grytan. Blanda ned dinkelgrynen och häll i en burk sköljda svarta bönor. Smaka upp med grönsaksfond, vinäger och chilipulver. Toppa med hackad storbladig persilja, ät och njut klimatvänligare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar