Vi har läst tester och recept som berömmer Anamma sojafärs och den gillar vi.
Vår gryta är en blandning av recept från Zeinas Kitchen och Landleys.
Skölj och koka 2 dl dinkel i rikligt med vatten utan salt i ca 40 min tills grynen är lagom tuggbara.
Hacka och mjukstek 6-8 min i olivolja 1 gul och en röd lök, 3 vitlöksklyftor, 2 stjälkar selleri, 8-18 bruna champinjoner, 3 morötter, en halv zucchini och en röd paprika. Tillsätt 2 burkar körsbärstomater och 3 dl stark grönsaksbuljong.
Smaksätt med 1 tsk vardera av rökt paprikapulver och torkad oregano, 1/2 msk ancho chilipulver, salt, peppar, 0,5 tsk strösocker, en skvätt vit balsamvinäger/äppelcidervinäger och chilisås. Låt puttra i 20 min så grönsakerna fortfarande är dente.
Hårdstek 500 gr sojafärs i smör några minuter, smaksätt med rökig barbecue sås, salt, svartpeppar och litet spiskummin och häll i grytan. Blanda ned dinkelgrynen och häll i en burk sköljda svarta bönor. Smaka upp med grönsaksfond, vinäger och chilipulver. Toppa med hackad storbladig persilja, ät och njut klimatvänligare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar