Soppan ribollita från Toscana är populär tisdagssoppa på vintern. Från recept i Guardian m.fl. har vi fastnat för detta.
Finhacka och förväll i 10 min 1 l finhackad utan själkar grönkål/mangold/svartkål/savoykål och häll av.
Hacka och mjukstek 4-5 min i olivolja 1 rödlök, 1 gul lök, 2 sellerikvistar, 2 morötter, 2 vitlöksklyftor (lite småbitar av röd paprika och squash) och 1 litet pkt rökt panchetta.
Tillsätt kålen och 2 msk tomatpure, en burk körsbärstomater, ca 7 dl vatten, 2 tsk timjan, litet chiliflingor och 2 tärning kyckling/grönsaksbuljong. Sjud försiktigt ca 20 min tills grönsakerna är dentemjuka men inte sönderkokta.
Häll i 1 burk sköljda cannelonibönor och smaka upp med fond, salt, peppar och en liten skvätt röd balsamvinäger. Spä med vatten vid behov.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar