Den köpta färska italienska korven är dyr, fet och kommer i tarmpaket som man ofta tar av innan man äter. Många ägnar pengar och tid för att göra egen korv med diverse dyra maskiner.
Vi har provat att göra skinnfri salsiccia och det funkar riktigt bra.
Man börjar med att göra en kryddblandning till 1 kg fläskfärs av 2 msk lökpulver, 2 tsk vitlökspulver, 2 msk mortlade fänkålsfrön, (0,5 msk mortlade kumminfrön), 1 msk oregano, 1 msk salvia, 1,5 msk salt, 1 tsk svartpeppar och 1 tsk socker.
Blanda färsen med två ägg och kryddorna, tillsätt litet panko om färsen är för lös. Provstek och smaka av, krydda mer om det behövs.
Forma korvar som är ca 2 cm tjocka och 1,5 dm långa, stek på medelvärme tills genomstekta, ca 70 gr. Servera till pasta och gärna med smakrik tomatsås.
Man kan göra chorizo på samma sätt. Kryddblandningen till 1 kg fläskfärs är 1 msk lökpulver, 2 tsk vitlökspulver, 0,5 tsk cayennepeppar, 1 tsk chiliflingor, 2,5 tsk rökt paprikapulver, 1,5 tsk salt, 1 tsk svartpeppar, 2 krm spiskummin och 1 tsk oregano.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar