Lasagne recept utan tomater är ovanliga men det finns några italienska som inspirerat oss till vårt eget recept.
Hacka och mjukstek i lite ister en gul lök, två vitlöksklyftor, en morot och en sellerikvist, en rejäl näve färsk spenat, salta och svartpeppra och häll över i en skål.
Bryn i lite ister ca 3 hg fläskfärs och innehållet i en salsiccia så det blir lätt karamelliserat, salta och svartpeppra. Blanda med grönsakerna och tillsätt zest från en halv citron (och en kvarts kruka hackad salvia). Smaka upp med kalvfond och vit balsamvinäger.
Blanda 4 dl creme fraiche med 3 dl mjölk och 2 dl riven Reggiano parmesan, värm och blanda, salta och svartpeppar, smaka av noga, det får inte vara för mjäkigt.
Häll lite creme fraiche blandning i botten av en smord ugnsform, varva sedan 400 g färska lassagneplattor, fläskröran, creme fraiche osv., toppa med creme fraiche röran och 2 dl riven parmesan.
Laga i 200 gr ca 25-35 min, låt vila 10 min innan lasagnen serveras, t.ex. med en rejäl sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar