En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

lördag 15 februari 2020

SALTIMBOCCA ALA ROMANA - SOM ITALIENARE

För att göra rätten rätt kollade vi 7 italienska videor, men fann betydande olikheter. Alla använde lite mjöl, salvian överst, tandpetare, smör, olja och vitt vin. Men sedan varierade det, somliga bankade köttet, några stekte prosciutto sidan först, någon hade lock.

Men den vanligaste metoden är denna.

Banka kalvskivan till ca 5 mm, svartpeppra försiktigt. Lägg först på prosciutto, sedan salviablad och sätt fast dem med tandpetare. Doppa fria sidan i lite vetemjöl. Bryn köttet i smör och olja i medelvärme, mjöl sidan först ca 2 min, vänd och bryn prosciutto sidan ca 1 min, vänd igen. Häll i vitt vin så köttet nästan täcks och några salviablad, puttra max 5 min. Lägg upp och häll över skyn, ät genast till airfryade potatisskivor eller smörbrynta gnocchi. Servera gärna med långsam lagade tomathalvor toppade med vitlökssmör med finhackad salvia.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar