En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

onsdag 26 maj 2021

KYCKLINGSALTIMBOCCA, KIKÄRTSTABBOULEH OCH FETACREME

När höstvädret fortsätter med kyla och regn i slutet av maj vill man trösta sig med god mat, tex denna middag.


Sousvida 2 stora kycklingbröst i 66 gr i 1,5 tim och låt svalna.


Smula 1/2 feta ost i en skål och mosa ihop med 1,5 dl crème fraîche, smaksätt med salt och svartpeppar.


Skölj en burk kikärtor (eller koka 2 dl grov bulgur).


Finhacka 1/2 rödlök, låt ligga en stund i varmvatten.


Finhacka i tärningar 1/3 gurka, 1/2 röd paprika, 2 dl körsbärstomater och 1,5 dl slätbladig persilja.


Blanda en dressing av 0,5 dl olivolja, 1-2 msk pressad citron, 1 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar.


Blanda ihop och smaka av.


Krydda filéerna med salt och svartpeppar. Lägg 2 salviablad på varje kycklingbröst, linda två skivor prosciutto runt varje, fäst med tandpetare.


Värm stekpannan ordentligt, lägg i 2 msk smör, när smöret är tyst, lägg i kycklingbrösten och stek ca 1 1/2 min per sida så skinkan mjuknar men inte blir hård. Häll på 2 dl vitt vin och lite kycklingfond, pochera i ca 2-3 min och ös hela tiden.


Servera och låt dig tröstas.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar