Googlar man torskrygg verkar detta vara det mest populära receptet, och vi förstår det efter att ha provat.
Till 2 personer, riv 1 dl Reggiano parmesan. Torka, salta och svartpeppra 2 torskryggar, lägg i liten ugnsform. Sätt på ugnen 225 gr.
Finhacka 2 schalottenlökar, 1/2 paket bacon och en vitlöksklyfta, mjukstek i en nonstick kastrull. Tillsätt 2 dl creme fraiche och 1/2 msk fransk senap och låt puttra några minuter.
Häll såsen över torsken, strö över parmesan och gratinera 20-25 min till torsken är 52-55 gr. Strö över finhackad gräslök eller salladslök, servera med ris eller pasta.
Det går minst lika bra att göra rätten med kycklingbröst. Vi torrimmade 4 majsfiléer i 2 timmar.
Riv 2 dl parmesan, skiva tunt en purjolök, finhacka 1 solovitlök och hacka 140 g bacon. Värm ugnen till 220 gr.
Mjukstek bacon så hälften av fettet smält, tillsätt purjon och vitlöken och mjukstek ca 4 min. Blanda i 3 dl créme fraîches, låt puttra några minuter, smaksätt med senap, salt och svartpeppar.
Koka ris eller pasta.
Bryn kycklingbrösten i smör och olja på ganska hög värme tills de får fin färg. Skär i skivor och lägg dem i ugnsform, häll över såsen och kör i ugn ca 10 min. Häll på parmesanen, ta ut formen när kycklingen har 68 gr i innetemp, toppa med hackad gräslök. Låt vila och koka penne eller tagliatelle och servera till en kall chardonnay.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar