En vanlig kokbok

Det här är min digitala kokbok, där jag antecknar mina bästa recept m.m. Det är ingen matblogg, eller receptsamling. Du får gärna låna mina recept, men inga garantier att maten gillas. Vh/Ingemar

söndag 21 november 2021

SILLAHUSETS TORSKRYGG (ELLER KYCKLINGBRÖST) MED BACON

Googlar man torskrygg verkar detta vara det mest populära receptet, och vi förstår det efter att ha provat.

Till 2 personer, riv 1 dl Reggiano parmesan. Torka, salta och svartpeppra 2 torskryggar, lägg i liten ugnsform. Sätt på ugnen 225 gr.


Finhacka 2 schalottenlökar, 1/2 paket bacon och en vitlöksklyfta, mjukstek i en nonstick kastrull. Tillsätt 2 dl creme fraiche och 1/2 msk fransk senap och låt puttra några minuter.


Häll såsen över torsken, strö över parmesan och gratinera 20-25 min till torsken är 52-55 gr. Strö över finhackad gräslök eller salladslök, servera med ris eller pasta.


Det går minst lika bra att göra rätten med kycklingbröst. Vi torrimmade 4 majsfiléer i 2 timmar.


Riv 2 dl parmesan, skiva tunt en purjolök, finhacka 1 solovitlök och hacka 140 g bacon. Värm ugnen till 220 gr.


Mjukstek bacon så hälften av fettet smält, tillsätt purjon och vitlöken och mjukstek ca 4 min. Blanda i 3 dl créme fraîches, låt puttra några minuter, smaksätt med senap, salt och svartpeppar.


Koka ris eller pasta.


Bryn kycklingbrösten i smör och olja på ganska hög värme tills de får fin färg. Skär i skivor och lägg dem i ugnsform, häll över såsen och kör i ugn ca 10 min. Häll på parmesanen, ta ut formen när kycklingen har 68 gr i innetemp, toppa med hackad gräslök. Låt vila och koka penne eller tagliatelle och servera till en kall chardonnay.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar